home envy: lac-brome

The les Jumelles project in southern Quebec took an existing ancestral home and created a space fitting a large, modern family. The original house was created entirely of stone in the early 19th century. The extension was designed by Pierre Thibault and Julie PiloteThese as a twin of the original. Not identical by any means but scale guided the project, as the wish was to leave the footprint and foundation of the stone home intact. Mirroring the shape and size of the stone structure the project is clad in white cedar shingles. The bridge between the two structures creates a natural corridor and entryway into the home.

jumelles-croquis.jpg
jumelles_03_530.jpg
jumelles-07-alf.jpg
jumelles-02-alf-mod.jpg
7b2a3b7342f5f1645effb34bdff4b9a0.jpg
jumelles-08-alf.jpg
jumelles-04-alf.jpg